ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 22:20

 

Ο Άρης Βωβός να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του

Από τον Γιάννη Μπολέτη

Σε συνέντευξή του στον «ΕΡΜΗ» ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ ΜΑΡΟΥΣΙ Βασίλης Κωνσταντίνου αναλύει τη σημερινή κατάσταση στα διοικητικά της ομάδας και ζητά τη συμπαράσταση των Μαρουσιωτών, ώστε η ομάδα να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, στους Μαρουσιώτες. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου πιστεύει ότι η Ομάδα πρέπει να στελεχωθεί κυρίως από τα δικά της παιδιά, τα παιδιά των Ακαδημιών.

Ολόκληρη η συνέντευξη του διάσημου Μαρουσιώτη Βασίλη Κωνσταντίνου, έχει ως εξής:

 

ΕΡ. Κύριε Κωνσταντίνου αυτό που έγινε φέτος είναι πραγματικά κατόρθωμα. Όλοι είχαν σίγουρη την ομάδα για υποβιβασμό και τελικά εσείς διεκδικήσατε μέχρι και την ευρωλίγκα. Ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν σε αυτό το θαύμα;

ΑΠ.: Κατ’ αρχή να πω ότι την ομάδα όντως την πήραμε στο παραπέντε. Βρεθήκαμε πέντε άνθρωποι οι οποίοι παίξανε το όνομά τους κορώνα γράμματα και μέσα σε αυτούς πρωτεργάτης ήταν ο Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου. Γιατί αυτός ήταν που οργάνωσε όλη τη δουλειά, ώστε η ομάδα να έρθει στα χέρια του Ερασιτέχνη. Βοήθησε να παρθεί η εγγυητική, για την οποία δεν υπήρχε άνθρωπος ο οποίος να μας δώσει 65.000 ευρώ. Ο κ. Πατούλης λοιπόν ήταν ο πρωτεργάτης αυτής της ομάδος.

Από εκεί και πέρα βρεθήκαμε εμείς, ο Κώστας ο Κουτσούκος, ο Σπύρος Σταθούλης, ο Νίκος ο Πέππας, εγώ, οι οποίοι μπήκαμε μπροστά. Μάλιστα εγώ καθυστέρησα να πάω σε εκείνη τη συγκέντρωση και όταν πήγα μου είπαν: Ψάχνουμε να βρούμε Πρόεδρο. Και λέω Πρόεδρος παιδιά εγώ και Διευθύνων Σύμβουλος. Μου λένε θέλεις; Γιατί έχεις και το δικαίωμα της υπογραφής. Εσύ θα υπογράφεις και εσύ θα αναλάβεις, ας πούμε, όλα τα χρέη της ομάδας εάν δημιουργηθούν και εάν δεν δημιουργηθούν. Λέω ναι εγώ και έτσι μπήκα Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος ο Κώστας ο Κουτσούκος.

 

ΕΡ.: Υπήρχε δηλ. ζήτημα ποιος θα αναλάβει την Προεδρία;

ΑΠ.: Υπήρχε ζήτημα γιατί μέχρι την ώρα που πήγα (στο συμβούλιο)… δεν αναλάμβανε και κανένας. Και τους έβγαλα από το αδιέξοδο. Και είπα ναι, εγώ αναλαμβάνω Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Για την αγάπη μας, βέβαια για το Μαρούσι. Γιατί βλέπαμε ότι το Μαρούσι που είχε φτιάξει τη δική του ιστορία, που το Μαρούσι είχε ιστορία, γιατί είχε πάρει το κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης, γιατί το Μαρούσι είχε τερματίσει τρίτο, γιατί το Μαρούσι έχει δώσει πολλά παιδιά να παίζουν σε μεγάλες ομάδες, όπως ο Σπανούλης, ο Καϊμακόγλου, ο Γλινιαδάκης και όλοι οι υπόλοιποι και έτσι δεν μπορούσε να διαλυθεί η ομάδα. Δεν έπρεπε να διαλυθεί και έτσι μπήκαμε μπροστά. Είπαμε ότι μπαίνουμε εμείς με τη βοήθεια του Γιώργου Πατούλη, που ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση για το Μαρούσι, ένας Δήμαρχος να ασχολείται επί καθημερινής βάσεως με την ομάδα του Αμαρουσίου και έτσι είχαμε και εμείς ένα στήριγμα ότι θα βρούμε ανταπόκριση από τον Δήμαρχο.

 

ΕΡ.: Πώς έφθασε η ομάδα σε αυτή την κρίση πέρυσι; Δηλ. ποιός ή ποιοί ευθύνονται;

ΑΠ.: Νομίζω ότι φταίει ο Άρης ο Βωβός, γιατί ο Άρης Βωβός είχε βρει δύο παράγοντες, τον Μαρή και τον Γκάμαρη. Δύο άνθρωποι οι οποίοι εξαπατήσανε την ομάδα, γιατί απεδείχθη τελικά ότι δεν ήταν και ότι καλύτερο και σαν επιχειρηματίες που θέλουν να παρουσιάζουν τον εαυτό τους, αλλά και σαν άτομα, σαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν μια υπόσταση και μια προσωπικότητα.

 

ΕΡ. Επαφή είχαν με το άθλημα;

ΑΠ.: Όχι δεν είχαν. Ο Μαρής δεν είχε καθόλου, καν. Ο Γκάμαρης ήταν ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν…, απλά φίλαθλος. Αυτοί παρουσιαστήκανε και στον Άρη Βωβό. Ο Άρης Βωβός δεν ήλεγξε ποιοι είναι, τι είναι, ήθελε να ξεφορτωθεί την ομάδα από πάνω του, αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα του Άρη Βωβού. Γιατί αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα με τη διπλή ανάπλαση, το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, στο Εμπορικό Κέντρο και τα γνωστά. Ήθελε να ξεφορτωθεί την ομάδα, δεν ήλεγξε ποιοι είναι, τι είναι και αν όλα αυτά τα οποία είπαν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Εμείς εμφανιστήκαμε, ναι μεν μπήκανε συζητήσεις και με κάποιους παράγοντες του ερασιτέχνη, αλλά ήταν συζητήσεις. Όταν φθάσαμε στο απροχώρητο και είδαμε ότι δεν πάει άλλο, μπήκαμε δυναμικά, τους αποβάλλαμε από τη συζήτηση στο Δ.Σ, από τα σχέδια τα οποία μας είχαν πει ότι θα πραγματοποιήσουνε. Είχαν παραστεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο και σε προσωπικές συναντήσεις, αυτοί οι δύο, ο Ερασιτέχνης. Και βέβαια υπήρχαν και άνθρωποι που… στην αρχή τους πιστεύανε γιατί δεν είχαν και άλλη λύση.

Εν πάση περιπτώσει στις 10 Οκτωβρίου 2010 αποφασίσαμε, τους διώξαμε με τη βοήθεια των φιλάθλων. Σε μια γενική συνέλευση που κάναμε στον Άγιο Θωμά, παρουσία του Δημάρχου, τους προπηλάκισε ο κόσμος, τους διώξαμε και αναλάβαμε εμείς, ο Ερασιτέχνης με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο εμένα να φτιάξουμε μια ομάδα.

Βέβαια καταλαβαίνεις ότι σε 10 μέρες ξεκινούσε το πρωτάθλημα, σε 4 μέρες ξεκινούσε το κύπελλο Ελλάδος. Εμείς φωνάξαμε τον Βαγγέλη τον Αλεξανδρή τον οποίο τον ξέραμε, με τον οποίο το Μαρούσι είχε πάρει το ΣΑΠΟΡΤΑ. Ενημερωθήκαμε ποια είναι τα έσοδα τα οποία θα έχουμε από τον ΟΠΑΠ και από τα τηλεοπτικά. Τα έσοδά μας ήταν 500.000 ευρώ. Εμείς είπαμε στον Βαγγέλη τον Αλεξανδρή να φτιάξει μια ομάδα με 500.000. Όλο μαζί όμως. Δηλ. το budget, προπονητές, βοηθοί, γυμναστές, παίχτες, σπίτια, δεν θα υπερέβαινε τα 500.000. Και υλοποιήθηκε έτσι ακριβώς και πιο φθηνά. Έφθασε τόσο ψηλά η ομάδα, γιατί πραγματικά ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έκανε μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Πήρε παίχτες τους οποίους τους ήξερε, πήρε παίχτες τους οποίους μπορούσε να τους ελέγξει, τους ήλεγχε. Πήραμε δηλ. και κάναμε μια ομάδα η οποία δεν έλαβε μέρος στο κύπελλο Ελλάδος, γιατί δεν προλαβαίναμε και έλαβε μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα. Κάναμε αυτά τα οποία κάναμε, να τερματίσουμε τρίτοι.

 

ΕΡ.: Είχε θέση ο Άρης Βωβός σε όλη αυτή τη διαδικασία;

ΑΠ.: Υπήρχε μια συνεργασία, μια συμφωνία με τον Άρη Βωβό. Ο Άρης Βωβός ήθελε να δώσει την ομάδα στον ΟΦΗ Ηρακλείου και να φύγει η ομάδα από το Μαρούσι και να μετακομίσει, με έδρα το Ηράκλειο. Εμείς δεν το δεχθήκαμε και εκεί είναι η πολύ μεγάλη συμβολή του Γιώργου Πατούλη, ότι δεν δέχθηκε η ομάδα να φύγει από το το Μαρούσι. Εκεί πέρα μπήκε μια συμφωνία με τον Άρη Βωβό, ο οποίος μας ζήτησε η ομάδα να μην χρεωθεί ούτε ένα ευρώ την περίοδο 2010-2011, γιατί αυτός δεν μπορούσε να βάλει ούτε μια δραχμή στην ομάδα, αλλά και η ομάδα να μην χρεωθεί. Δεσμεύτηκε μόνο ότι θα αναλάβει να πληρώνει τις οφειλές που είχε ο Βωβός επί της Προεδρίας του. Έτσι ξεκινήσαμε και εμείς και έτσι προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτά τα πράγματα, για τα οποία δυστυχώς όμως ο Άρης Βωβός δεν κράτησε την υπόσχεσή του ούτε σε αυτό και αναγκαστήκαμε εμείς να πληρώσουμε 50.000 ευρώ από τα έσοδα που είχαμε προγραμματίσει δηλ. τις 500.000 ευρώ που θα παίρναμε από την επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά. Και έτσι αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε οφειλές 50.000 ευρώ του Άρη Βωβού που τώρα μας χρειάζονται και δεν έχουμε να ξοφλήσουμε τους παίχτες, το προσωπικό. Είναι πολύ μεγάλη η ζημιά για μας.

 

ΕΡ.: Πώς βλέπετε το μέλλον της ομάδας, γενικά το περιβάλλον της στο νέο πρωτάθλημα;

ΑΠ.: Κατ’ αρχήν να σας πω ότι πριν από ένα μήνα πήγαμε και συναντηθήκαμε με τον Άρη Βωβό, γιατί θέλαμε να ξέρουμε… Πέρυσι είχαμε την απειρία. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Δυστυχώς όμως μας πιέζει ο χρόνος και δεν είχαμε την εμπειρία αυτή, ώστε να ξέρουμε και τα διοικητικά πως λειτουργούν. Να ξέρουμε ας πούμε, τι οφείλει ο κ. Βωβός, που ποτέ τουλάχιστον εγγράφως δεν γνωρίσαμε, τι χρωστάει και που πρέπει να δώσει. Πήγαμε λοιπόν και συναντηθήκαμε μαζί με τον κ. Σταθούλη και τον Άρη Βωβό για να του πούμε ότι πρέπει να μας δώσει 50.000 ευρώ, αυτά που πληρώσαμε για λογαριασμό του, τα οποία τα χρειαζόμαστε. Να μας πει πού οφείλει και τί σκέφτεται να κάνει; Θα αναλάβει τις υποχρεώσεις του ή δεν θα τις αναλάβει; Και όταν του είπαμε ξέρετε ότι για να φτιάξουμε τον φάκελο και να τον καταθέσουμε στον επαγγελματικό αθλητισμό για να λάβουμε μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, πρέπει να πάει να κάνει μια ρύθμιση που έχει 200.000 ευρώ στην Εφορεία, να πληρώσει το ΦΠΑ. Πρέπει και για τα ασφαλιστικά στο ΙΚΑ, που έχει μια οφειλή. Να κάνει ρύθμιση για να πάρουμε ασφαλιστική ενημερότητα για να μπορέσουμε να τα βάλουμε στο φάκελο μαζί με την εγγυητική, να τα καταθέσουμε για να λάβουμε μέρος στο πρωτάθλημα. Ο κ. Βωβός μας είπε ότι δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί πριν από το Σεπτέμβριο να μας πει αν μπορεί να τα κάνει αυτά ή δεν μπορεί. Οπότε καταλαβαίνετε ότι από τη στιγμή που εμείς δεν έχουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για να ξοφλήσουμε τους παίχτες, το προσωπικό, καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε και χρήματα για να πάμε να κάνουμε τις ρυθμίσεις αυτές τις οποίες ζητά ο κ. Βωβός. Και έτσι είναι δύσκολο για το Μαρούσι η συνέχεια να είναι καλή. Γιατί ξέχωρα όμως από όλα αυτά, μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του 2010 βάλαμε και τον κ. Τζελάλη, έναν άνθρωπο ο οποίος ασχολείται με το μπάσκετ, είναι επιχειρηματίας.

Υπήρχε μια συνεργασία με τον κ. Βωβό και τον κ. Τζελάλη για ιατρικά πράγματα τα οποία χρειάζονται όλοι οι αθλητές για να έχουμε. Είχε μια συνεργασία, του χρώσταγε  κάποια λεφτά το 2008, το 2009. Ο κ. Τζελάλης ζήταγε κάποια γραμμάτια και κάποια κατοχύρωση από τον κ. Βωβό. Ο κ. Βωβός δεν του τα έδινε, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Και βέβαια εγώ αυτό το οποίο κατακρίνω τον κ. Τζελάλη είναι ότι παραιτήθηκε από το Δ.Σ και έβγαλε διαταγή πληρωμής σε εμάς, στη Διοίκηση που και αυτός συμμετείχε και μας παίρνει από την τελευταία δόση που έχουμε να πάρουμε αυτή την εβδομάδα από το ΕΣΑΚΕ, μας παίρνει 20.000 ευρώ και έτσι δεν έχουμε να δώσουμε στον κόσμο, στους ανθρώπους που πρέπει να δώσουμε. Και ο κ. Τζελάλης κοβότανε και τον ενδιέφερε και το πρώτο πράγμα που έλεγε ήταν να πληρώσουμε τους παίχτες, να πληρώσουμε το προσωπικό και όταν του ζητήσαμε να κάνει ένα διακανονισμό και να παίρνει 5.000 ευρώ το μήνα, μας είπε «όχι, εγώ θα πάρω τις 20.000». Μα δεν είναι δικές μας οι υποχρεώσεις είπαμε του κ. Τζελάλη, είναι του Βωβού, μην μας πάρεις από αυτά που εσύ κοβόσουνα και έλεγες ότι πρέπει να κάνουμε, να δείξουμε, που είναι ένα μελανό σημείο για τη δική μας τη σεζόν, που αυτό δεν το εκτίμησε ο κ. Τζελάλης και ήθελε να πάρει τις 20.000.

Φθάνουμε λοιπόν στο ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε να ξοφλήσουμε τους παίχτες… Εδώ έχω τον προγραμματισμό της καινούργιας σεζόν, την οποία την έχω δώσει και την έχω πει και στον κ. Σταθούλη, στον κ. Κουτσούκο και στον κ. Πέππα. Είναι ένας προγραμματισμός ο οποίος πρέπει να γίνει. Υπάρχει μια μείωση 15% εν συγκρίσει με το περσινό budget. Δεν ξέρω αν μπορούμε να τα υλοποιήσουμε αυτά τα θέματα. Αν δεν υλοποιηθούν, νομίζω ότι η ομάδα δεν θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα. Είναι σοβαρό το θέμα, είναι οικονομικό και έχει σχέση με την αδιαφορία του άλλου...

 

ΕΡ.: Δεν έχει απεμπλακεί ο Άρης Βωβός; Δηλ. το ζήτημα στέκεται στο σημείο ότι όφειλε κάποιες υποχρεώσεις και δεν έχει πληρώσει;

ΑΠ.: Ο Άρης Βωβός είναι ιδιοκτήτης και παραμένει ιδιοκτήτης της ομάδος. Εμείς είμαστε διαχειριστές του ιδιοκτήτη. Εμείς είμαστε το Συμβούλιο που μπορεί να μην μας έχει ορίσει ο Άρης Βωβός, αλλά είμαστε ο Ερασιτέχνης. Ο Ερασιτέχνης μοιραία έχει το 10% από τις μετοχές που έχει ο Βωβός και έτσι είμαστε η διάδοχη κατάσταση. Απλώς ο Άρης Βωβός δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις που υπήρχαν την περίοδο 2010-2011. Βέβαια ο Άρης Βωβός πληρώνει την εφορεία που έχει κάνει ένα διακανονισμό, αλλά είναι προσωπικό χρέος δικό του και αν δεν το πληρώσει θα έχει πρόβλημα με τις δικές του επιχειρήσεις... Την προσωπική του ενημερότητα μαζί και την ομάδα, γιατί είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας.

 

ΕΡ.: Κύριε Κωνσταντίνου, θα παραμείνετε στο τιμόνι της ομάδας; Και αν ναι τι θα ζητούσατε και από ποιούς;    

ΑΠ.: Κατ’ αρχήν δεν ξέρω και αν θα μείνω. Γιατί είναι πολλά τα προβλήματα. Η επιτυχία του Αμαρουσίου πέρυσι οφειλόταν στην ειλικρινή συνεργασία που υπήρχε μεταξύ Διοίκησης, Προέδρου, Προπονητών και Αθλητών. Εμείς δηλ. είπαμε στους προπονητές και στους παίχτες, ότι τα λεφτά αυτά είναι που θα πάρουμε. Αυτά τα λεφτά όποτε τα παίρνουμε, θα τα παίρνετε εσείς και πραγματικά έτσι γινόταν. Η ειλικρινής λοιπόν αυτή σχέση, για να μπορέσει να πετύχει μια ομάδα, πρέπει να συνεχιστεί. Για να συνεχιστεί, εγώ πρέπει να βρω τους πόρους για να μπορέσω να ανταποκριθώ στα συμβόλαια και στις υποσχέσεις τις οποίες θα κάνουμε. Για να γίνουν όμως όλα αυτά πρέπει να ξοφλήσεις τις περσινές σου οφειλές στους προπονητές και στους παίχτες, Υπάρχουν πολλοί παίχτες που θέλουμε να παραμείνουν στην ομάδα και πρέπει να γίνουν καινούργια σχέδια.

Δεν νομίζω ότι σε αυτή τη φάση μπορούμε να μιλάμε όταν ο κ. Βωβός δεν μας έχει δώσει πια εγγράφως τις οφειλές της ομάδας. Δεν μας έχει δώσει τα χρήματα που εμείς του πληρώσαμε, του κ. Βωβού. Να ξέρετε ότι στα  τελευταία 4 παιχνίδια της περυσινής περιόδου δεν το λέω για να με ευχαριστήσει κανένας- αλλά με προσωπική μου επαφή με τη ΦΑΕ Αθηνών, (την Εφορεία Ανωνύμων Εταιρειών), πήγα στον Διευθυντή του και προς τιμή του με βοήθησε, για να σφραγίσουμε στα 4 τελευταία παιχνίδια εισιτήρια, αλλιώς δεν θα σφραγίζαμε.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι πολύ δύσκολο και για το όνομά μου και για την προσωπικότητά μου, να είμαστε εμείς, εγώ και το υπόλοιπο Δ.Σ, οι άνθρωποι που θα ρίξουμε, που θα διαλύσουμε το Μαρούσι. Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα. Το Μαρούσι πρέπει να ανήκει στον κόσμο του, όπως ανήκε στην εποχή τη δική μου, στην εποχή του Κώστα Κουτσούκου, που παίζαμε στο Μαρούσι και ο κόσμος ήταν αυτός που μας στήριζε σε όλα τα παιχνίδια, σε όλη τη φάση της πορείας του Αμαρουσίου. Νομίζω ότι και τώρα μπορούνε οι κάτοικοι του Αμαρουσίου, ο κόσμος του Αμαρουσίου, ο επαγγελματικός κόσμος, οι απλοί φίλαθλοι μπορούν να βοηθήσουν το Μαρούσι να ορθοποδήσει, να μείνει πάλι η ομάδα αυτή που ήταν περυσινή, προπέρσινη με μια βοήθεια την οποία μπορούμε να κάνουμε. Δεν θα τους στοιχίσει τίποτα.

Έχω ένα σχέδιο το οποίο θα το πω στο Δ.Σ και μετά θα το πούμε και σε εσάς για να το γράψετε, να το ανακοινώσετε. Πάντα εγώ είμαι υπέρ των Ακαδημιών. Το Μαρούσι έχει καλούς προπονητές στις Ακαδημίες του. Το Μαρούσι έχει πολύ καλούς παίχτες έφηβους τους οποίους ενέκρινε και ο Αλεξανδρής. Πριν τελειώσουν οι προπονήσεις τους, τους πήρε 15 μέρες και τους είδε. Το Μαρούσι μπορεί να επανδρωθεί επάξια και να κάνει πολύ καλή πορεία με έξι, επτά μπασκετμπολίστες από τις Ακαδημίες του με δικά του παιδιά και να έχει και δύο, τρεις έμπειρους παίχτες, καλούς μπασκετμπολίστες που μπορεί να τους πληρώνει, ώστε να πάρουν την ομάδα και να την κάνουν με παιδιά Μαρουσιώτες, Έλληνες.

Αν παραμείνω, εμένα το σχέδιό μου είναι αυτό. Έχω μιλήσει με τον Βαγγέλη τον Αλεξανδρή. Συμφωνεί απόλυτα και ο Αλεξανδρής. Αρκεί να βρούμε τον Άρη Βωβό, ο οποίος θα μας εγγυηθεί ότι θα πληρώνει τις υποχρεώσεις του, ότι θα μας δώσει τις 50.000 ευρώ τις οποίες εμείς τις έχουμε πληρώσει πέρυσι που ήταν δικές του οφειλές, για να μπορέσει η ομάδα να παίζει στα παιχνίδια του και από εκεί και πέρα δεν θέλουμε τίποτε άλλο από τον Άρη Βωβό. Δεν θέλουμε ούτε την οικονομική του βοήθεια. Δόξα τω Θεώ με αυτά που παίρνουμε από τον ΟΠΑΠ, από τα τηλεοπτικά, με τη βοήθεια του κόσμου… και το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος του Αμαρουσίου είναι φίλαθλοι και στηρίζουν την ομάδα. Απλώς ο Άρης Βωβός είχε λάθος τακτική, έπαιρνε 15 ξένους μπασκετμπολίστες στην ομάδα. Ναι μεν πρόσφερε έργο, αλλά δεν είχε μέλλον και δεν είχαν επαφή με τον κόσμο, με την πόλη. Γι’ αυτό εμείς ζητάμε από τον κόσμο του Αμαρουσίου να μας στηρίξει. Άλλωστε η Διοίκηση του Αμαρουσίου είμαι εγώ, είναι ο Κουτσούκος, είναι ο Σταθούλης, είναι ο Πέππας που είμαστε Μαρουσιώτες, πονάμε αυτή την ομάδα και θέλουμε η ομάδα αυτή να παραμείνει με δικά της παιδιά.

 

ΕΡ.: Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε, κύριε Κωνσταντίνου, για στόχους στο νέο πρωτάθλημα;

ΑΠ.: Όχι. Άλλωστε εμείς δεν θα λάβουμε μέρος στην Ευρώπη, ενώ είχαμε όλο το δικαίωμα -τερματίσαμε πέμπτοι- να παίξουμε προκριματικά στο europa league. Δεν πήγαμε στην europa league, δεν πήραμε μέρος, γιατί δεν είχαμε 25.000 ευρώ που ζήταγε η ΦΙΜΠΑ να καταθέσουμε για εγγύηση. Δεν μας περίσσευαν 18.000 ευρώ τα οποία θα χρειαζόμασταν στις 27 Σεπτεμβρίου για να πάμε να παίξουμε εκτός έδρας παιχνίδι και να πληρώσουμε και τους διαιτητές μέσα στο γήπεδό μας στην επανάληψη στο πρώτο παιχνίδι, γιατί δεν θα είχαμε έδρα τον Άγιο Θωμά, επειδή δεν προϋποθέτει τις προδιαγραφές, οπότε θα έπρεπε να πάμε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Και έτσι δεν λάβαμε μέρος στην Ευρώπη. Και είναι και αυτό ένα μείον για την ομάδα του Αμαρουσίου. Αλλά προκειμένου η ομάδα του Αμαρουσίου, αυτά τα λεφτά που θα έβαζε 27 Σεπτεμβρίου, να της λείπανε από την έναρξη του πρωταθλήματος, προτιμήσαμε να μην παίξουμε.

Από τη μεριά του Δήμου εμείς βρίσκουμε ανταπόκριση. Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει συμπαρασταθεί πάρα πολύ στην ομάδα του Αμαρουσίου αγοράζοντας εισιτήρια και μοιράζοντας τα εισιτήρια στα σχολεία και είχαμε, ας πούμε, 200 παιδιά σε κάθε ένα παιχνίδι, στο γήπεδό μας και οικονομική βοήθεια. Και όσο και να το κάνουμε το να έχεις 200, 300 άτομα, αλλιώς παίζεις.

 

ΕΡ.: Ένα μήνυμα, κύριε Κωνσταντίνου, στους Μαρουσιώτες;

ΑΠ.: Εγώ απευθύνω ένα μήνυμα στους Μαρουσιώτες, γιατί πραγματικά τουλάχιστον έτσι αισθάνομαι εγώ από τότε που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ και ήμουν στην ομάδα Αμαρουσίου. Θέλω αυτός ο κόσμος, στην ηλικία τη δική μου, αυτοί ήταν οι φίλαθλοι του Αμαρουσίου, να μεταφέρουν στα παιδιά τους, να τους κινήσουν το ενδιαφέρον για την ομάδα. Και οι ίδιοι θα ήθελα να βοηθήσουν την ομάδα του Αμαρουσίου ερχόμενοι στο γήπεδο, να συμπαρασταθούν, να γραφτούν μέλη στην ομάδα του Αμαρουσίου. Εμείς θα κάνουμε αυτό το βήμα, ένα από τα μικρά βήματα που σου είπα προηγουμένως ότι θα κάνουμε και θα συζητήσουμε να γίνει μια μαζική κινητοποίηση, να γραφτούν μέλη, ο κόσμος του Αμαρουσίου. Νομίζω ότι τα 10 ευρώ τα οποία θα δίνουν το χρόνο στο Μαρούσι για να γραφτούν μέλη δεν είναι τίποτα. Εμείς αυτό ζητάμε, αυτό θέλουμε, να υπάρχει μια μαζική συνεργασία, συμμετοχή στο Μαρούσι για να μπορέσει το Μαρούσι να ορθοποδήσει.

 

ΕΡ.: Έχουμε κάποια ενημέρωση αν φεύγουν κάποιοι παίχτες;

ΑΠ.: Την Τετάρτη (13.7.11) έχω ραντεβού με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή για να μιλήσουμε παρουσία του Δημάρχου, παρουσία του Δ.Σ  για να βάλουμε τους στόχους αυτούς του οποίου εγώ, σου έδειξα και προηγουμένως, το πρόγραμμα το οποίο πρέπει να κάνουμε. Εμείς μέχρι, έστω και τελευταία στιγμή και με τη βοήθεια του Δημάρχου, νομίζω ότι θα κατορθώσουμε να κάνουμε όλες αυτές τις ρυθμίσεις αν ο Άρης Βωβός δεν τις κάνει. Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος δεν θα αφήσει το Μαρούσι να μη συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1. Άρα εμείς το σχεδιασμό μας θα τον κάνουμε. Υπάρχουν παίχτες από τους περσινούς που θέλουν να μείνουν στο Μαρούσι. Αλλά είναι ένας τελείως διαφορετικός σχεδιασμός ο οποίος θα βγαίνει πάντα με τη βοήθεια των Ακαδημιών και των παιδιών που είναι Μαρουσιώτες, από τα σπλάχνα του Αμαρουσίου. Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας. Με αυτόν θα πορευθούμε, έστω και αν κινδυνεύσουμε να πέσουμε.

 

ΕΡ.: Ποιοι θα μείνουν στην ομάδα;

ΑΠ.: Θα μείνει σίγουρα ο Γκαγκαλούδης, θα επανέλθει ο Κόματος, θα μείνει ο Ακεψιμαίδης, θα μείνει ο Μπάγκαριτς, ο Κογιαντίνοβιτς, ο Χαριτόπουλος. Αυτά είναι παιδιά που ήδη έχουμε συζητήσει μαζί τους, θέλουν να μείνουν. Θα τους προτείνουμε το πρόγραμμά μας, με τις μειώσεις μας, με την κατάσταση την οικονομική την οποία υπάρχει.

Βέβαια εγώ θέλω να σου πω ότι έχουμε και δύο χορηγούς με τους οποίους ήδη μιλάμε και θα μπούνε στην ομάδα. Και αυτό είναι ένα συν. Η μία είναι η CYTA, η άλλη δεν είναι ανακοινώσιμη ακόμα.

Τελευταία Ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 23:10
 

Δημοσκόπηση

Πρωτοσέλιδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση