ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 22:17
Σε πλήρη απαξίωση οδηγείται πολύ νωρίς η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης. Κύρια αιτία η φίμωση που προσπαθεί να επιβάλει στην αντιπολίτευση η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Ε. Μπουσίου συνεπικουρούμενη από την στάση του Δημάρχου κου Δ. Στεργίου.

Ως συνδυασμός ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, διαμαρτυρόμεθα έντονα διότι η κα Πρόεδρος αρνείται να θέσει στο Σώμα προς ενημέρωση και συζήτηση τις ερωτήσεις και προτάσεις που κάνουμε.

Αντ΄ αυτού, άκουσον-άκουσον, μας απαντούν μέσω του κλητήρα σπίτι!!! Πολλές δε των απαντήσεων έχουν την φράση: το θέμα που θίγετε <μελετάται>.

Η πρακτική αυτή πέρα από απαξιωτική, αντιδημοκρατική και αντιδεολογική είναι άκρως επικίνδυνη. Δυναμιτίζει το κλίμα και οδηγεί σε επικίνδυνες εκτροπές, τις οποίες η παράταξή μας όχι μόνο δεν επικροτεί, αλλά καταδικάζει απερίφραστα.

Οι εκτροπές δυστυχώς λειτουργούν ως <αλυσιδωτές αντιδράσεις>. Είναι κρίμα ότι σε αυτές συμμετέχουν άτομα που εκ της θέσεως και της εκπροσώπησης που έχουν προσβάλλουν θεσμούς και παρατάξεις γνωστού ήθους και οδηγούν στην καθιέρωση ηθών ανεπίτρεπτων για Δημόσια πρόσωπα.

 Αποδοκιμάζουμε όλες αυτές τις πρακτικές. Δεν μας εκφράζουν και βεβαίως δεν συγκινούμεθα από το όψιμο ενδιαφέρον του κου Γραφάκου. Τώρα τον έπιασε ο πόνος!!! Η στόχευση της ανακοίνωσης του σ΄ ένα και μόνο γεγονός προκαλεί <θυμηδία> σε όσους γνωρίζουν τα του προτέρου <εντίμου βίου του> στο θέμα της φραστικής βίας εντός και εκτός αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νιώθουμε αλληλέγγυοι προς το μέλος του Συνδυασμού μας κο Κώστα Σκαλτσά, επί σειρά ετών Αντιδήμαρχο του Δήμου Μελισσίων, με αξιόλογη διαδρομή και θετικότατη προσφορά στην πόλη, που δέχτηκε ανεπίτρεπτη και πολύ άκομψη λεκτική επίθεση από τον κο Δήμαρχο όταν του είπε το αυτονόητο: <Βάλε μια τάξη Δήμαρχε>.

Αναφορικά με την ρήση του Δημάρχου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποχρεωθεί να ανεχθεί για άλλα τρία χρόνια τον τρόπο διοίκησής του όπως αυτός τον αντιλαμβάνεται αποτελεί ύβρη και προσβολή προς το Σώμα, σε καμμιά περίπτωση δεν είναι αποδεκτή και οδηγεί σε αδιέξοδα.

Επειδή, καλοπροαίρετα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν απόρροια του συγκρουσιακού κλίματος που δημιουργήθηκε και επειδή σε καμμία περίπτωση αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνίζεται, θα αναλάβουμε πρωτοβουλία επανόδου στην <ομαλότητα>. Είναι ώρα για συναίνεση και σύνθεση και όχι για συγκρουσιακές και διχαστικές καταστάσεις. Είναι ώρα ευθύνης για όλους.

 

Για την Δημοτική Ομάδα του συνδυασμού ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο επικεφαλής

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

 

Δημοσκόπηση

Πρωτοσέλιδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση