ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 21:00

 Η ανασχηματισμένη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., προωθούν, τη νέα λεηλασία του λαού σε ασφαλιστικό, μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, οδηγώντας τον με μαθηματική ακρίβεια στην ανεξέλεγκτη, διαρκή και ισόβια χρεοκοπία του.  Η δημοτική αρχή συμβάλλει στο ακέραιο για την εφαρμογή των μέτρων αυτών.

       Ενώ, κάθε λίγο, μας λέει ότι δεν είναι εκείνη που ευθύνεται για την ανεργία, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη συρρίκνωση των χρηματοδοτήσεων από το κράτος, τη διάλυση των κοινωνικών δομών (παιδικούς, αθλητικά κέντρα, «βοήθεια στο σπίτι», κ.ά.), μέσα σε 6 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της προχώρησε σε πογκρόμ απολύσεων , στους παιδικούς σταθμούς, στον τομέα καθαριότητας, στα ΚΑΠΗ, στα διάφορα κοινωνικά προγράμματα, ενώ έχει απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους, απλήρωτα ρεπό, νυχτερινά, υπερωρίες, κ.ά.  Ψήφισε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2011 που ρίχνει τα βάρη στους δημότες.

Κι ενώ η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, ο λαός διαδηλώνει στους δρόμους για τα νέα μέτρα εξαθλίωσης, η δημοτική αρχή απτόητη φέρνει επίσης για συζήτηση στο Δ.Σ θέματα αντεργατικού περιεχομένου με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας. 

Αφορούν :

 Την έγκριση υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου με Φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Σωματεία, Ιδρύματα, Εταιρείες Αστικού Δικαίου, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Επαγγελματικές Ενώσεις, για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Αποτελεί κατεύθυνση του υπουργείου εργασίας και της κυβέρνησης επιδιώκοντας να διαχειριστούν το πρόβλημα της ανεργίας, που παίρνει σήμερα τεράστιες διαστάσεις και αγγίζει μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού. Σχεδιάζουν την αξιοποίηση ανέργων σε εργασίες «κοινωφελούς χαρακτήρα» και δράσεις «συλλογικού σκοπού». 

   Οι "ωφελούμενοι" από το πρόγραμμα άνεργοι θα λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα συνίσταται σε ένα επίδομα κοινωνικής εργασίας ύψους 625 ευρώ, οι ασφαλιστικές εισφορές τους θα καλύπτονται από ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ και η απασχόλησή τους θα διαρκεί έως 5 μήνες. Κάθε άνεργος θα συμμετέχει σε μία μόνο θέση εργασίας σε διάστημα 12 μηνών.

Η δημοτική αρχή ως στυγνός εργοδότης, από τη μια απολύει και από την άλλη με ιδιαίτερα φιλεύσπλαχνο ύφος χρυσώνει το χάπι, λέγοντας ότι τάχα μου εγώ θα σας σώσω. Μαεστρία στην υποκρισία !

Με τις συμβάσεις «κοινωφελούς εργασίας» χρησιμοποιεί τους ανέργους για να κλείσει τρύπες σε τομείς του δήμου κυρίως της κοινωνικής πολιτικής, για να διατηρήσει σε μια υποτυπώδη λειτουργία υποδομές και υπηρεσίες μειώνοντας παράλληλα τους εργαζόμενους σε αυτές. Θέλει να δείχνει έστω και πλασματικά ότι είναι μειωμένοι οι δείχτες ανεργίας και ότι ο δήμος ασκεί κοινωνική, «φιλεργατική» πολιτική.

Πρόκειται για άθλια δουλεμπορική σύμβαση, μια ειδική επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που ρίχνει τους μισθούς κάτω ακόμα και από αυτή την απαράδεκτη σύμβαση της ΓΣΕΕ. 

Οι διαδικασίες επιλογής είναι άκρως αδιαφανείς και είναι γνωστοί εκείνοι που θα πατήσουν πάνω στην ανέχεια των ανέργων για τους πάρουν την ψήφο.

Στην ουσία ανακυκλώνει την ανεργία και την απασχόληση και υποβαθμίζει τις κοινωνικές υπηρεσίες. Δημιουργεί παράλληλα μια ακόμα κατηγορία εργαζομένων, που θα δουλεύουν χωρίς να λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό. Κι αυτό, όταν ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1 εκατομμύριο ανέργους μέσα στο έτος. Δηλαδή, η δημοτική αρχή αξιοποιεί τα πιο πάνω προγράμματα ως μια βαλβίδα αποσυμπίεσης της δυσαρέσκειας που μεγαλώνει. Γνωρίζουν όλοι στο Μαρούσι  ότι τέτοια μέτρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα και μάλιστα από εκείνους που το δημιουργούν.

    Η Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο θα καταψηφίσει τα πιο πάνω θέματα, αλλά καλεί τους Μαρουσιώτες και τα σωματεία των εργαζομένων  σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.

 

   Στα παρακάτω αιτήματα περιλαμβάνονται όσοι εργάζονται περιστασιακά, εργαζόμενοι με μερική απασχόληση και όσοι ανήκουν σε αυτό που λέμε εκ περιτροπής εργασία για το διάστημα που δεν εργάζονται, καθώς και αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες που έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για διεκδίκηση , μαζί με τα σωματεία, ανέργους, μαζικούς φορείς, τα παρακάτω μέτρα ανακούφισης των ανέργων. ‘

 


 

Απαιτούμε:

 

1.      Επίδομα ανεργίας 1.120Ε για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.

2. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση και αυτών ακόμη των πενιχρών επιδομάτων.

3. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

4. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

5. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης και να βαρύνει το κράτος και τους εργοδότες.

6. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος

7. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.

8. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους

9. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.

10. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.

11. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι και φτωχοί αγρότες.

12. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.   Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν, σε θέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

13. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.

14. Να χορηγηθεί 1.000Ε ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων από 100Ε που ισχύει σήμερα.

15. Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.

16. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που είναι το βασικότερο δικαίωμα του ανθρώπου, με στόχο την εξαφάνιση της ανεργίας. Κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας. Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

17. Αύξηση της αποζημίωση που καταβάλλεται στους εργάτες και τους τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920 και κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν αποζημιώσεις και ΣΣΕ.

 

 

   Το «κόστος», από τα μέτρα που προτείνονται, να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και μπορεί να καλυφθεί με αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Ο ισχυρισμός ότι η οικονομία δεν αντέχει τέτοιες παροχές καταρρίπτεται, από τη διευρυνόμενη και προκλητική αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς και από τους πακτωλούς ενισχύσεων που έχουν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια με νόμους τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 28-29 ΙΟΥΝΗ

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 19:30

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10π.μ.

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ 7μ.μ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10π.μ.

 

ΜΑΡΟΥΣΙ 25/6/2011

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τελευταία Ενημέρωση: Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 21:07
 

Δημοσκόπηση

Πρωτοσέλιδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση