Γενική Απεργία! PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 20:56

Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι –Νέοι και Νέες στο Μαρούσι

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 28-29 ΙΟΥΝΗ

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 19:30

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10π.μ.

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ 7μ.μ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10π.μ.

ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ –ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Είναι η πιο κρίσιμη ώρα. Πίνουν το αίμα του λαού. Τον λεηλατούν. Τον πτωχεύουν. Τον χρεοκοπούν. Τον συνθλίβουν. Τώρα έφτασαν να εκδίδουν και το φιρμάνι της εκτέλεσής του!

Οι λέξεις ωχριούν μπροστά στη στυγνότητά τους. Είναι αδίστακτοι! Είναι οι επίδοξοι «νεκροθάφτες» των δικαιωμάτων και της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.

*

Πανελλαδική πανεργατική απεργία!

Η απάντηση του εργάτη προς τους «νεκροθάφτες» του, προς όσους σχεδιάζουν να τον αφανίσουν, η απάντηση του λαού προς όσους «αποφάσισαν» να τον πεθάνουν, δεν μπορεί παρά να είναι μία και έμπρακτη:

Να «νεκρώσουν» τα πάντα!

*

Τα μνημόνιά τους, τα «μεσοπρόθεσμά» τους, η φοροεπιδρομή τους, η λιτότητά τους, τίποτα μα τίποτα δεν μπορεί να περάσει αν ο λαός σταθεί απέναντί τους.

Αν αρνηθεί τα χαράτσια. Αν αρνηθεί να πληρώνει τα δικά τους χρέη. Αν αρνηθεί να του κλέβουν την απλήρωτη εργασία του. Αν αρνηθεί την τυραννία, τις απειλές, τη δημαγωγία, την εξαπάτηση.

Αν, τελικά, αρνηθεί να είναι η ζωντανή «μηχανή» που παράγει τα κέρδη τους.

*

Ολοι αυτοί οι κηφήνες και οι πολιτικές τους μαριονέτες «κουνιούνται» γιατί τους το επιτρέπει ο λαός. Γιατί ο λαός τους υπομένει να τον έχουν «ζωσμένο» και να δουλεύει γι' αυτούς.

Αλλά, όταν ο λαός σηκώσει το ανάστημά του, όταν κάνει το βήμα μπροστά, όλα αυτά τα θρασίμια θα εξαφανιστούν, θα σαρωθούν.

*

Καμία πλουτοκρατία, καμία κυβέρνηση, καμία τρόικα, δεν μπορεί να τα βάλει με τον οργανωμένο, μαζικό, ταξικό αγώνα των ανθρώπων που «γυρίζουν τον τροχό».

Ηρθε η ώρα αυτός ο τροχός, που τον γυρίζουν οι εργάτες, να σταματήσει να γυρίζει. Ηρθε η ώρα οι εργάτες να σταματήσουν να γυρίζουν τα γρανάζια που τους αλέθουν, για να πλουτίζουν οι πλουτοκράτες. Ηρθε η ώρα οι εργάτες να κατεβάσουν τους μοχλούς και να υψώσουν τις γροθιές.

*

Οι εργάτες μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα, αρκεί να απαλλαγούν από τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους εργολάβους. Είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι εργολάβοι που δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους εργάτες.

Οι εργάτες μπορούν να υπάρξουν και χωρίς αυτούς.

*

Απεργία! Στα εργοστάσια, στα εργοτάξια, στα γραφεία, στα μαγαζιά, στα λιμάνια, στα καράβια, παντού!

Να μην κουνηθεί φύλλο!

*

Εκεί που παίρνει σάρκα και οστά η εκμετάλλευση. Εκεί που τα μνημόνιά τους μετατρέπονται σε καταδίκη. Εκεί που τα «μεσοπρόθεσμα» γίνονται θηλιά. Εκεί που γεννιέται η φτώχεια και ο πλούτος, η ανέχεια και η ξιπασιά, η δυστυχία και η καλοπέραση. Εκεί, στους χώρους δουλειάς, εκεί που «δένεται τ' ατσάλι», εκεί που τους πονάει!

Εκεί πρέπει να φουντώσει το καμίνι της λαϊκής αντίστασης!

*

Οι «τρομοκράτες», οι εκβιαστές, οι φορο-δήμιοι πρέπει να τρομοκρατηθούν. Να αισθανθούν ότι χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Οταν τα πολιτικά ανδρείκελα του κεφαλαίου θα επιχειρούν στη Βουλή να αλυσοδέσουν έναν ολόκληρο λαό με τη σιδερένια μπάλα για να τη σέρνει μια ζωή στα κάτεργα της εκμετάλλευσης, εκείνη τη στιγμή, όλη η χώρα πρέπει να είναι στο πόδι, στέλνοντας το δικό της μήνυμα: «Θα πάρουν πόδι»!

*

Απεργία! Γενική απεργία! Γενικός ξεσηκωμός!

 

Διαφημιστής της «πρωτοβουλίας των εφοπλιστών» για υποτροφίες παιδιών ανέργων (!), ο κ. Βενιζέλος. Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα των προχτεσινών του εξαγγελιών. Την ώρα, δηλαδή, που ανακοίνωνε τον κεφαλικό φόρο εις βάρος του λαού, την ίδια εκείνη ώρα επέλεξε να λειτουργήσει ως «πλασιέ» της... κοινωνικής ευαισθησίας των «καρχαριών».

*

Αντί, όμως, για γονυκλισίες στους εφοπλιστές, μήπως θα μπορούσε να μας ενημερώσει ο κ. Βενιζέλος - να ενημερώσει τον μισθωτό των 517 ευρώ το μήνα που του κόβει το αφορολόγητο: Τι φόρο πληρώνει ο εφοπλιστής των αμύθητων κερδών;

*

Θα μπορούσε να ενημερώσει μια οικογένεια μισθωτών με 1.000 ή 1.500 ευρώ μηνιάτικο, που με τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης φοροληστεύεται κυριολεκτικά, πόσους φόρους πληρώνει μια οικογένεια «καραβοκυραίων»;

Είτε πρόκειται γι' αυτές με τις παναμέζικες σημαίες και τις «οφ σορ» υπεράκτιες, είτε πρόκειται για τις άλλες οικογένειες των «πατριωτών» εφοπλιστών που έχουν να το λένε - και μάλιστα κατά δήλωση του προέδρου τους: «Περνάμε καλά στην Ελλάδα»!

*

Θα μπορούσε έστω ο κ. Βενιζέλος να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία, που καλείται να επιβιώσει υφιστάμενη το απάνθρωπο μέτρο της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης:

Πόσων χιλιάδων παιδιών του ελληνικού λαού θα μπορούσαν να καλυφθούν τα έξοδα σπουδών, αν για τους εφοπλιστές το πετρέλαιο δεν ήταν αφορολόγητο;

 

 

 

Δημοσκόπηση

Πρωτοσέλιδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση