ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 – 29 ΙΟΥΝΗ 2011 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 20:49

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ

 Η Κυβέρνηση των εντολοδόχων του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ  και η Τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως  μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την ανάλγητη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την προσπάθεια επιβολής ακόμα πιο σκληρών και αντικοινωνικών μέτρων οικονομικής λιτότητας, μέσω του «μεσοπρόθεσμου» προγράμματος «οικονομικής εξυγίανσης» που επιχειρείται να περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων με τις ευλογίες της κυβέρνησης, της Ε. Ε., του Δ. Ν. Τ. και της Ε. Κ. Τ., με στόχο την πλήρη χρεοκοπία και υποδούλωση του ελληνικού λαού και του οικονομικού μέλλοντος της χώρας.

Επιμένουν και μάλιστα με συνοπτικές, αντισυνταγματικές και εκβιαστικές διαδικασίες στην ψήφιση του αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού Νόμου, στον παραπέρα περιορισμό και  περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και  των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση ενώ αυξάνει την ύφεση, την ανεργία, το χρέος και τα ελλείμματα.

Ο σχηματισμός της νέας Κυβέρνησης δεν ήταν παρά ένα ακόμη παιχνίδι στην τακτική και την προπαγάνδα για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

 Εμείς ως Δημοτική Κίνηση την Τρίτη 21 – 6 – 2011 στα πλαίσια της διεξαγωγής τακτικής συνεδρίασης του Δ. Σ. Αμαρουσίου καταθέσαμε σχετικό ψήφισμα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα λαιμητόμο για τους εργαζόμενους που φέρνει η κυβέρνηση με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, καλώντας το Δ. Σ. Αμαρουσίου να διακόψει τις εργασίες του και να μεταβεί σύσσωμο στην πλατεία Συντάγματος συμμετέχοντας στον αποκλεισμό της Βουλής και στη διαμαρτυρία που διοργανώθηκε με στόχο την αποτροπή της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή στην κυβέρνηση των εντολοδόχων του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ.

Φυσικά οι δυνάμεις της συμμαχίας των προθύμων και υποταγμένων σε αγαστή συνεργασία (Δημοτικές παρατάξεις Πατούλη – Γιαννακάκου – Κλαπάκη) δεν άφησαν να συζητηθεί το ψήφισμα που καταθέσαμε.

Εμείς σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρήσαμε και κατευθυνθήκαμε στο Σύνταγμα συμμετέχοντας στις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.  

Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Ξεπουλιέται, η δημόσια περιουσία, οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Το νερό, το ρεύμα, ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.

 Καταργούν και συγχωνεύουν δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιους οργανισμούς,  μειώνουν δραματικά την απασχόληση στο Δημόσιο αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Φορτώνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία με νέα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη μέσα από τη θέσπιση νέων φόρων, την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπεται και νέα μείωση εισοδημάτων μέσα από τη θεσμοθέτηση κρατήσεων για την ανεργία, την περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης, την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης και των ρυθμίσεων του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου.

Ταυτόχρονα μειώνεται το εφάπαξ, αυξάνονται οι κρατήσεις για την κοινωνική ασφάλιση, μειώνονται οι κύριες συντάξεις μέσω του ΛΑΦΚΑ αλλά και οι επικουρικές συντάξεις και τα Ταμεία του Δημοσίου οδηγούνται σε διάλυση.

Η Κυβέρνηση όμως δεν περιορίζεται μόνο σε μέτρα περικοπής δικαιωμάτων.

Ανακοίνωσε αλλαγές και σε θεσμικό επίπεδο για το Δημόσιο, που κάποιες από αυτές, θα τεθούν και σε δημοψήφισμα για να περιληφθούν στις συνταγματικές ανατροπές. Η κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, για να ανοίξει πλέον και τυπικά ο δρόμος των απολύσεων και της παραπέρα ενίσχυσης των  κομματικοπελατειακών σχέσεων, βρίσκεται προ των πυλών.

Ο δρόμος που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

 Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία.

  Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από τη Βουλή και να καταγγείλει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε πέρυσι με το Δ. Ν. Τ. , την Ε. Ε. και την Ε. Κ. Τ. λειτουργώντας ως κυβέρνηση του ελληνικού λαού και όχι ως εντολοδόχος του Δ. Ν. Τ., της Ε. Ε. και της Ε. Κ. Τ.

         Το χρέος δεν είναι δημιούργημα του ελληνικού λαού, των μισθωτών και των συνταξιούχων, των εργαζόμενων και των ανέργων, αλλά των κεφαλαιούχων και των πολιτικών που ακολούθησαν εδώ και πολλά χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι πολιτικές ελίτ της Ε. Ε. στα πλαίσια της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού.

 

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

Αρνούμαστε να πληρώσουμε ένα χρέος που δε δημιουργήσαμε εμείς οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, η κοινωνία με τα μαζικά συλλαλητήρια και τη δράση της, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία.

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή, για μας, για τους συνταξιούχους αλλά ιδιαίτερα για τους νέους, για την ίδια τη χώρα.

Να εμποδίσουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Να διώξουμε την κυβέρνηση των εντολοδόχων του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ και όσους κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν, με μαζικούς ανατρεπτικούς απεργιακούς αγώνες διάρκειας

Η δύναμη και η ελπίδα είναι στους αγώνες

Όλοι στη 48ωρη απεργία 28 & 29 Ιουνίου 2011

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Όλοι στις πλατείες και στους δρόμους

 

Δημοσκόπηση

Πρωτοσέλιδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση